2020-10-22 Ingela Lindh ny ordförande för Fastighetsägarna Sverige https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/10/ingela-lindh-liten.jpg

Ingela Lindh ny ordförande för Fastighetsägarna Sverige

Ingela Lindh
Ingela Lindh. Foto: Peter Knutson.
Affär & Karriär
Fastighet

Ingela Lindh, tidigare stadsdirektör i Stockholms stad och vd för det kommunägda bostadsbolaget Stockholmshem, är ny ordförande för Fastighetsägarna Sverige.

Hon efterträder Lennart Sten, som avböjt omval efter att ha varit ordförande sedan 2016.

Ingela Lindh var stadsdirektör i Stockholms stad 2016-2018 och dessförinnan vd i det kommunägda bostadsbolaget Stockholmshem, ett av Sveriges största bostadsbolag, och har även arbetat som stadsbyggnadsdirektör i Stockholm.

– Jag ser fram emot arbetet som ordförande för Fastighetsägarna. Fastighetsbranschen har en viktig roll att spela i samhällsbyggandet och omstarten av Sverige, säger Ingela Lindh, ordförande för Fastighetsägarna Sverige.

Utöver att arbeta med att skapa goda förutsättningarna för fastighetsbranschen att kunna fortsätta bidra i den ekonomiska omstarten ser Ingela Lindh klimat-, trygghets- och sociala frågor som prioriterade områden.

– Jag kommer fortsätta jobba för att minska klimatavtrycket från fastigheter ytterligare genom att sätta fokus på hela byggnadens livscykel, från byggande till förvaltning, säger Ingela Lindh.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!