Fastighet
1 min lästid

Ny vd för Sveafastigheter

5:e oktober 2020, 11:24
Ny vd för Sveafastigheter
Anna Sjöström Anna Sjöström
Like 0

Viktor Mendel är ny vd för Sveafastigheter Bostad Group.
Nu ska vi ta nästa steg i organisationens utvecklande, säger han.

Sveafastigheter har sedan 2003 arbetat med större stadsutvecklingsprojekt. De senaste fem åren har de byggt upp en portfölj med över 1 000 hyreslägenheter i förvaltning och mer än femtusen byggrätter för bostäder och vård- och omsorgsboende.

I dag har bolaget åtta affärsområden med verksamhet inom både förvaltning och utveckling av bostäder och samhällsfastigheter i 15 kommuner i Mälardalen och södra Sverige. De har i dagsläget 800 lägenheter i produktion och kommer starta mer än 1 000 lägenheter per år de kommande åren. 

Nu tillträder Viktor Mandel som vd för hela gruppen. Viktor Mandel är delägare och har suttit i bolagets styrelse de senaste fem åren samt varit partner och senior rådgivare på Brunswick Real Estate och Nordanö.

– Sveafastigheter har gjort en fantastisk resa och byggt upp en imponerande hyresrättsportfölj i bra lägen. Samtidigt har företaget lyckats skapa bostäder i framkant, som plusenergihuset Neptun i Västerås och det vackra Florahuset i Stockholm. Sveafastigheter har goda samarbeten med ett flertal kommuner och är en viktig part i stadsutvecklingsarbetet. Nu ska vi ta nästa steg i organisationens utvecklande, säger Viktor Mandel.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0