2020-09-21 Bojätten bildar nytt fastighetsbolag https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/01/RIKSBYGGENNYVD.png

Bojätten bildar nytt fastighetsbolag

Johanna Frelin, vd Riksbyggen Foto: Magnus Fond Bild: RIksbyggen
Johanna Frelin, vd Riksbyggen Foto: Magnus Fond Bild: RIksbyggen
Bostad
Fastighet

Riksbyggens lägger huvuddelen av sitt fastighetsbestånd i ett nytt fastighetsbolag. Målsättningen är att öka antalet bostäder i pågående produktion till 5 000 bostäder per år. 

– Det behöver byggas fler bostäder i Sverige än vad som görs idag och Riksbyggen vill bidra genom en ökad byggtakt och där hållbarhet finns med i alla led. Bolagiseringen av vårt fastighetsbestånd är en offensiv plan där vi kan vi dra nytta av de övervärden som finns i vår portfölj och på sikt öppna upp för att ta in institutionella ägare i det nya fastighetsbolaget när tiden är mogen för detta, säger Johanna Frelin, vd för Riksbyggen.

Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde Fastigheter på Riksbyggen, har uppdraget att formera det nya fastighetsbolaget.

– Med stora kassaflöden redan från början och kontinuerliga investeringsmöjligheter i nyproducerade hyresrätter förväntas det nya fastighetsbolaget att bli mycket attraktivt för institutionella investerare, säger Carl-Johan Hansson.

Projektutvecklingen av hyresrätterna kommer att ske i Riksbyggens affärsområde Bostad. 

Fastighetsbeståndet består av cirka 5 000 hyresrätter.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!