FastighetScandic köper Rica
12.02.2014 08:39 3 min lästid

Scandic köper Rica

12.02.2014 08:39 3 min lästid

Jan E. Rivelsrud and Frank Fiskers

Genomför jättefusion

Marcus Rosenholm
0

Scandic köper konkurrenten Rica Hotels. Hotellkedjan blir därmed störst i Norden.

Scandic har i dag 151 hotell i Norden, varav 19 i Norge, medan Rica Hotels portfölj innefattar 72 hotell i både Norge och Sverige, varav 65 i Norge och 7 i Sverige.
–  Med Rica Hotels tar vi Scandic till en ny nivå på den nordiska hotellmarknaden. Vi utökar vår portfölj med välrenommerade Rica-hotell i attraktiva lägen, och snart kan gästerna välja mellan 223 hotell i hela Norden. Tillsammans kommer vi att ha 25 000 gäster per dag och 13 000 duktiga medarbetare som gör sitt yttersta för att bidra till att alla dessa gäster får en bra och minnesvärd vistelse, säger Frank Fiskers, koncernchef på Scandic.

För hotellgästerna innebär förvärvet först och främst att Scandics erbjudande blir ännu bättre.
–  Vi har hittat en mycket bra partner för Rica Hotels, och vi vet att Rica kommer att vara i trygga händer. Tillsammans kommer företagen att skapa Nordens ledande hotellaktör med en solid grund för tillväxt och ökad satsning på turism. Rica och Scandic kompletterar varandra rent geografiskt och kan tillsammans ge gästerna fler valmöjligheter. Rica är starkt i Norge, medan Scandic har sin styrka i de övriga skandinaviska länderna. Alla anställda, både på Rica Hotels och Scandic, värdesätter god service och varje dag ger allt för att ge gästerna ska ha en bra hotellupplevelse, säger Ricas grundare Jan E. Rivelsrud.

Familjen Rivelsrud, som i dag äger Rica Hotels, kommer fortsätta att vara aktiva i hotellbranschen, via Rica Eiendom Holding. Totalt äger företaget 20 av de fastigheter som ingår i Rica Hotels portfölj därScandic nu blir hyresgäst.
–  Det här är en framtidsinriktad strategi. Nu blir vi rikstäckande i Norge och får flera hotell i Sverige vilket stärker vår ledande position. Vi ser fram emot att fortsätta att utveckla Scandic och erbjuda våra gäster en ännu bättre upplevelse i framtiden, säger Martin Creydt landschef för Scandic i Sverige.

Förvärvet innebär att alla Rica-hotell kommer att konverteras till Scandic, men integration och omprofilering kommer inte att påbörjas förrän förvärvet har godkänts av berörda konkurrensmyndigheter.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!