2020-01-23 Två nya hyresgäster till Slagthuset https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/01/9bdf7f9e7ae15e45_org.jpg

Två nya hyresgäster till Slagthuset

I dagarna inleds ombyggnationen som skapar en helt ny reception, moderna kreativa arbetsplatser och mötesrum. Öppning planeras till mitten av augusti. Fotograf: Alexander Olivera
I dagarna inleds ombyggnationen som skapar en helt ny reception, moderna kreativa arbetsplatser och mötesrum. Öppning planeras till mitten av augusti. Fotograf: Alexander Olivera
Fastighet

Wihlborgs har tecknat avtal med två nya hyresgäster om totalt 2 400 kvadratmeter i kontors- och nöjeskomplexet Slagthuset i Malmö.

Coworkingföretaget Mindpark flyttar in på över 1000 kvadratmeter i de tre nedersta planen i högdelen där de tillsammans med Internetstiftelsens koncept Goto 10 ska driva coworking, reception, konferens, café och event. I dagarna inleds ombyggnationen med att skapa en ny reception, moderna kreativa arbetsplatser och mötesrum. Öppning planeras till mitten av augusti.

Pusselbit i Nyhamnens utveckling

– Mindpark finns i vår fastighet Hermes 10 i Helsingborg och det är förstås väldigt glädjande att vi kan utveckla relationen med dem. Jag är också glad över att vi kan ge Slagthuset en rejäl vitamininjektion med utvecklingen av nya, kreativa miljöer och en rad nya, dynamiska företag i huset. Detta är också en fin pusselbit i Nyhamnens utveckling, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

– Slagthuset ligger i ett expansivt område och det ska bli spännande att få vara en del av den utvecklingen tillsammans med Wihlborgs och Internetstiftelsen. I dagsläget finns Mindpark i Helsingborg, Lund, Malmö Hyllie och snart alltså även i Malmö city, säger Sanna Kahlström, delägare i Mindpark och ansvarig för företagets expansion.

”Optimerade för teamarbete”

Även techbolaget Softhouse har tecknat hyresavtal i Slagthuset. Den första augusti 2020 flyttar företagets Malmökontor in på 1 100 kvadratmeter. Softhouse sysslar med mjukvaru­utveckling och har totalt 200 anställda fördelade på sju kontor.

– Softhouse har just avslutat ett rekordår och planerar att växa vidare framöver. I Slagthuset får vi större, modernare lokaler som är optimerade för teamarbete och kunskapsdelning, säger Roland Ferngård, vd Softhouse Consulting Öresund AB.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!