Fastighet
2 min lästid

Skanska sluter ramavtal för 9 miljarder

7:e maj 2019, 14:48
Skanska sluter ramavtal för 9 miljarder
Bildkälla: Skanska
Jessica Branschaktuellt Jessica Branschaktuellt
Like 0

Skanska har slutit ett ramavtal med Specialfastigheter som löper över två år med möjlig förlängning om två plus tre år.

Ramavtalet innebär att Skanska och tre andra entreprenörer har möjlighet att tilldelas större byggprojekt, med värde över 100 miljoner kronor, som Specialfastigheter ska utföra under avtalsperioden.

Ramavtalet innefattar byggprojekt över hela landet och Specialfastigheter räknar med en total projektvolym på mellan åtta och nio miljarder kronor under de kommande sju åren. Det kan gälla allt från större entreprenader inom befintliga anläggningar till nyproduktion.

– Det är mycket glädjande att vi får möjlighet att fortsätta det goda samarbete vi haft med Specialfastigheter sedan tidigare. Vi har ju bland annat byggt Säpos huvudkontor och är igång med förberedelser för utbyggnad av Hallanstalten, säger Bengt Staaff, regionchef, Skanska Sverige AB i ett pressmeddelande.

“Spännande utmaning att bygga viktiga samhällsfastigheter”

Specialfastigheter är ett statligt bolag som äger och förvaltar samhällsfastigheter med säkerhetskrav. Bland hyresgästerna finns Kriminalvården, Polisen, Försvarsmakten, Försvarets materielverk och Statens institutionsstyrelse.

– För Skanska som samhällsbyggare är det en spännande utmaning att bygga viktiga samhällsfastigheter åt Specialfastigheter. Vår goda erfarenhet på området kommer väl till pass då avtalet är fokuserat på samverkan och erfarenhetsåterföring där vi ska hitta de bästa lösningarna i varje enskilt projekt, säger Christoffer Järkeborn, distriktschef, Skanska Sverige AB.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0