2019-04-24 Fastighetsbolaget säljer för 1,4 miljarder https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/04/wihlborgs-webb.jpg

Fastighetsbolaget säljer för 1,4 miljarder

Landsdomaren 6, Lund, entré. Fotograf: David Johansson
Landsdomaren 6, Lund, entré. Fotograf: David Johansson
Fastighet

Wihlborgs har nyligen tecknat avtal om att sälja fastigheten Landsdomaren 6 i Lund omfattande totalt 27 500 m² uthyrningsbar yta.

Fastigheten säljs till Intea Fastigheter AB (publ) genom en bolagsaffär för en köpeskilling om totalt 1 400 miljoner kronor. Hyresvärdet är cirka 65 miljoner kronor och frånträde sker den 31 maj 2019.

Landsdomaren 6 är fullt uthyrd till Region Skåne som bedriver verksamhet inom vuxenpsykiatri i lokalerna. Region Skåne hyr lokalerna på ett 20-årigt avtal som löper till och med 31 maj 2033.

”Långsiktiga relationer och hög servicegrad”

– Detta är en färdigutvecklad fastighet med ett långt hyresavtal och den fortsatta potentialen att tillföra ytterligare värde är begränsad. Genom att sälja den frigör vi resurser så att vi kan fokusera på att utveckla fastigheter där vi kan skapa nya värden och nya möjligheter, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter i ett pressmeddelande.

– Intea står för ett långsiktigt och aktivt ägande med inriktning på offentliga hyresgäster. Det gör att vi känner oss trygga med att vår hyresgäst även framöver får en hyresvärd med fokus på långsiktiga relationer och hög servicegrad.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!