2019-04-23 Enrad får miljonorder https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/04/enrad.jpg

Enrad får miljonorder

Bild: Enrad. Energilösningsbolaget Enrad AB har mottagit två ordrar på totalt 1,5 miljoner kronor
Bild: Enrad. Energilösningsbolaget Enrad AB har mottagit två ordrar på totalt 1,5 miljoner kronor
Fastighet

Energilösningsbolaget Enrad AB har mottagit två ordrar på totalt 1,5 miljoner kronor från Teknisk Fastighetsservice AB och Caverion Sverige AB. Beställningarna gäller aggregat för processkyla och komfortkyla som ska levereras under våren.

Enrad har hittills genomfört aggregatförsäljning om totalt 4,2 miljoner kronor under Q1 2019 och har i dagsläget ordrar för leverans på 3,9 miljoner kronor under Q2 2019. Total aggregatförsäljning var 6,9 miljoner kronor under hela 2018.

– Detta är vår tredje order från Teknisk Fastighetsservice vilket är ett gott kvitto på att våra energilösningar är efterfrågade på marknaden, och att vi levererar. Samtidigt har vi precis fått vår första order från Caverion Sverige vilket känns roligt och spännande. Omsättningsmässigt ligger vi mycket bra till hittills i år, säger Andreas Bäckäng, vd för Enrad, i ett pressmeddelande.

Enrad har i flera år haft en stigande omsättning, men kommer under 2019 fokusera mer på att öka lönsamheten.

– Vi har ökat omsättningen kraftigt varje år, men resultatet har tyngts av att vi avvecklat VVS-verksamheten och att produktionen dragits med bemanningsproblem. Dessutom har prissättningen släpat på norska marknaden på grund av gamla avtalspriser. Samtliga delar är nu lösta och vi bör kunna uppvisa bättre lönsamhet från och med Q2 2019, säger Andreas Bäckäng.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!