FastighetÅF köper medelstort konsultbolag
12.11.2018 16:18 3 min lästid

ÅF köper medelstort konsultbolag

12.11.2018 16:18 3 min lästid
Bildkälla IFEC

Bildkälla IFEC

Stärker erbjudandet inom energieffektiva och smarta byggnader i regionen.

Marcus Rosenholm
0

ÅF förvärvar energiexperten IFEC Ingegneria i Schweiz. IFEC har 80 medarbetare i södra Schweiz och en omsättning på cirka 90 MSEK 2017. Företaget konsoliderades i ÅF per november 2018.

IFEC är specialiserat på teknisk konsultverksamhet inom områdena miljö, tekniska installationer och energieffektivitet för byggnader, samt akustik och vibrationer.

– Vi är glada att få välkomna IFEC till ÅF och att kunna öka vår gemensamma kapacitet för att leverera hållbara lösningar. Energieffektivitet och smarta lösningar för byggnader är ett intressant område och betraktas som en framtidsmarknad för ÅF. Förvärvet ligger i linje med vår strategi att växa i Schweiz som är en av våra kärnmarknader, säger Jonas Gustavsson, VD och koncernchef för ÅF.

– Tillsammans med ÅF kan vi erbjuda våra kunder ett bredare utbud av tjänster. Vi ska gemensamt vidareutveckla vår produktportfölj, särskilt inom digitala lösningar. För våra medarbetare öppnar förvärvet möjligheter att arbeta med nya, intressanta projekt och att utveckla den egna kompetensen, säger Sergio Tami, grundare och styrelseordförande i IFEC.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!