Fastighet
1 min lästid

Bedrägeri: Flera misstänkta och en gripen

2:a maj 2024, 08:18
Bedrägeri: Flera misstänkta och en gripen
Genrebild. Foto: Stina Stjernkvist/TT.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

De misstänks för falska uppgifter i inkomstdeklarationer, anställningsavtal och familjeförhållanden för att lura banker att bevilja bostads- och fastighetslån till personer som annars inte hade uppfyllt bankernas krav.

Den huvudmisstänkte greps på Arlanda den 18 april i samband med att han försökte lämna landet. Han sitter nu häktad.

I samband med gripandet genomfördes ett antal husrannsakningar i Karlstad och några dagar senare även i Uppsala. Ett antal misstänkta anhölls och togs in till förhör, men släpptes senare. Brottsmisstankarna kvarstår mot samtliga.

Insatsen är resultatet av en längre tids utredningsarbete och spaning genomförd av Ekobrottsmyndigheten i Linköping och Örebro. Tillslagen har skett i samverkan med poliser vid Ekobrottsmyndigheten i Uppsala och Polismyndigheten i region Bergslagen.

– Vi har gjort omfattande beslag vid insatsen som våra utredare nu noga går igenom och analyserar för att säkra ytterligare bevisning. Det rör handlingar, datorer, telefoner och annat material, säger Oscar Strömblad, förundersökningsledare och åklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Linköping.

– Det har även gjorts tillgångsinriktade beslag för att säkra föremål och egendom som kan misstänkas vara utbyte av brottslig verksamhet, säger Oscar Strömblad.

#ekobrottsmyndigheten
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0