Fastighet
2 min lästid

Norska jätten köper klassiskt hotell i Stockholm

7:e december 2023, 10:50
Norska jätten köper klassiskt hotell i Stockholm
Satsar vidare i Stockholm. 2025 öppnar Thon Hotels första egenägda hotell i huvudstaden. Bildkälla: Olav Thon.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

– Det var framför allt det centrala läget alldeles intill Stockholms centralstation som gjorde att vi intresserade oss för denna attraktiva hotellfastighet, säger Arne B. Sparre, vice VD för Olav Thon Gruppen.

Thon Hotels Sverigesatsning består av två associerade partnerhotell i Stockholm; Thon Partner Hotel Kungsbron och Hotel Kungsträdgården. Hotel Terminus blir däremot Olav Thon Gruppens första egenägda hotell i Stockholm.

– Vi påbörjar nu renoveringar, och ser mycket fram emot att välkomna gäster till vårt nya hotell i Stockholm under våren 2025, säger Morten Thorvaldsen, VD på Thon Hotels.

Enligt rådgivaren Cushman & Wakedfield, som haft försäljningsuppdraget, var det rekord i antal budgivare.

“Stick i stäv med en i övrigt trög marknad är intresset för hotell i Sverige skyhögt. Pandemin har klingat av och kronans värde attraherar turister. Såväl nationella som internationella aktörer strävade efter ett förvärv vid Centralstation i Stockholm.” skriver bolaget.

– Felaktigt gissade vi på ungefär hälften så många bud som slutresultatet gav. Cushmans hotellteam i Europa fyllde på med fler aktörer än vi kunnat ana som vill in på den svenska marknaden, säger Sven-Olof Johansson, Partner på Capital Markets hos Cushman & Wakefield.

Fakta om fastigheten
Den nyförvärvade fastigheten byggdes i slutet av 1800-talet och har adressen Vasagatan 20. Hotellet består av 155 rum, sju våningar och 5 400 kvm. Renoveringen av hotellet är under planering och startar under 2024.

#cushman & wakefield #olav thon #stockholm
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0