Fastighet
1 min lästid

Nybyggd padelhall går i konkurs

15:e juni 2023, 13:27
Nybyggd padelhall går i konkurs
Foto: Anders Wiklund/TT.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Trots att padelhallen bara har varit öppen i ett och ett halvt år sedan invigningen vid årsskiftet 2022, har den inte kunnat betala sina skulder och situationen bedöms vara mer än tillfällig enligt konkursansökan som lämnades in till tingsrätten.

Luleå tingsrätt har beslutat att försätta verksamheten i konkurs och Hans Andersson från Kaiding advokatbyrå i Piteå har utsetts till konkursförvaltare.

PDL Center Piteå, ägs av PDL Group grundat av artisten Måns Zelmerlöw och tidigare tennisspelaren Jonas Björkman. Padelhallen har åtta dubbelbanor och en singelbana.

Utöver PDL Piteå finns även bilprovningsföretaget Besikta och Carglass i den 3 000 kvadratmeter stora byggnaden, som ägs av NP3 Fastigheter.

Konkursförvaltaren ska försöka hitta en ny aktör som kan ta över som hyresgäst.

– Vi får se vad marknaden tål i Piteå om det är någon som är intresserad, säger han till PT.

Padel har växt explosionsartat i Sverige under coronapandemin, men samtidigt har det skett en kraftig överetablering av padelbanor. Vid årsskiftet fanns det cirka 3 500 banor i Sverige, vilket är mer än en fördubbling på bara några år.

Många padelverksamheter har tvingats stänga ned som en följd av detta och förra året gick bland annat PDL Uniteds tre verksamheter i Luleå i konkurs.

#konkurs #np3 #np3 fastigheter #pdl group #piteå
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0