Fastighet
2 min lästid

Colliers köper Pangea Property Partners

6:e september 2022, 09:25
Colliers köper Pangea Property Partners
Daniel Gorosch, vd Colliers Sverige och Joakim Arvius, vd Pangea Sverige. Bildkälla: Colliers.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Colliers, en internationell fastighetsrådgivare, meddelar idag att de har kommit överens om att förvärva en majoritetsandel i Pangea, en ledande transaktionsrådgivare i Sverige och i Norge. I samband med affären lanseras en ny nordisk organisation, Colliers Nordics.

Pangeas organisation kompletterar Colliers redan starka team i Sverige, Danmark samt i Finland. Efter förvärvet kommer Pangeas svenska verksamhet verka under Colliers varumärke och den norska verksamheten kommer etablera en ny Colliersägd verksamhet i Norge. När affären är genomförd kommer Colliers i Norden bestå av fler än 550 experter, varav 80 inom Capital Markets.

Ledande befattningshavare inom Colliers Sverige och Pangeas partners kommer inneha ett betydande ägande i den nya nordiska verksamheten. Förvärvet är villkorat av norska Finansinspektionens godkännande.

Pangea grundades 2009 och besitter expertis inom Capital Markets, Debt Advisory samt Project Finance och bedriver sin verksamhet från sina kontor i Oslo och i Stockholm. I och med sammanslagningen blir Colliers Capital Markets marknadsledande i Norden med en marknadsandel på över 27% baserat på RCA-data för helåret 2021.

Komplett erbjudande

Den sammanslagna verksamheten inom Colliers Nordics kommer att erbjuda ett komplett tjänsteerbjudande inom Capital Markets, Debt Advisory, Project Finance, Leasing, Occupier Services, Project Management, Valuation samt Research.

– Denna sammanslagning stärker våra positioner i Sverige och i Norge och etablerar tydligt Colliers som den dominerande aktören i Norden, säger Davoud Amel-Azizpour, CEO för Colliers EMEA.

Daniel Gorosch, nuvarande VD Colliers Sverige kommer att tillträda rollen som Chief Commercial Officer, Colliers Nordics och Joakim Arvius, nuvarande VD Pangea Sverige, kommer ta över rollen som VD, Colliers Sverige.

Daniel Gorosch:

– Genom förvärvet av Pangea tar vi nu ett jättekliv mot vår långsiktiga vision att vara den mest välansedda fastighetsrådgivaren. Pangea tillför en enorm erfarenhet och kunskap inom transaktionsrådgivning och med Colliers breda tjänsteutbud och internationella tyngd skapar vi nu tillsammans en kraftfull helhetslösning för våra kunders behov.

– Pangea har sedan starten haft en stark tillväxt i Norden och kombinationen av Pangea och Colliers passar perfekt ihop med vår strategi och ambition att bli den ledande fastighetsrådgivaren i Norden. Det var viktigt för oss att vi gick ihop med en organisation som delar vår affärsfilosofi och kultur, vilket Colliers gör, säger Joakim Arvius, nuvarande VD Pangea Sverige.

#colliers #pangea property partners #rådgivare
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0