FastighetKungsleden ansöker om avnotering från Nasdaq
19.11.2021 11:11 2 min lästid

Kungsleden ansöker om avnotering från Nasdaq

19.11.2021 11:11 2 min lästid

Strategiseminarium med ledningsgruppen och styrelsen för Kungsleden AB på Blique by Nobis i Stockholm. Foto: Pontus Orre.

Castellum kontrollerar mer än 90 procent av aktierna och har påkallat tvångsinlösen avseende resterande aktier. Därför har styrelsen beslutat att ansöka om avnotering från Nasdaq Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande från Kungsleden.

Malin Rothenborg
0

Den 10 november meddelade Castellum att bolaget innehar mer än 90 procent av aktietotalen i Kungsleden. Castellum förklarade det offentliga uppköpserbjudandet ovillkorat och fullföljde erbjudandet. Från och med den 19 november kontrollerar Castellum därmed cirka 96,5 procent av bolaget och har även påkallat tvångsinlösen av resterande aktier.

Mot bakgrund av detta och i enlighet med önskemål från Castellum, har styrelsen för Kungsleden beslutat att ansöka om avnotering av bolagets aktier från Nasdaq Stockholm. Sista dag för handel i Kungsledens aktier vid Nasdaq Stockholm kommer att meddelas så snart bolaget erhållit besked därom från Nasdaq Stockholm.

Styrelsen för Kungsleden har på begäran av Castellum kallat till en extra bolagsstämma den 10 december för bland annat val av ny styrelse.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!