2021-10-14 Stockholmshem säljer bostäder för 309 miljoner https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/10/a11b2a7c919cd5c9_800x800ar.jpg

Stockholmshem säljer bostäder för 309 miljoner

Foto: Restate
Fastighet

Bostadsrättsföreningen Bäverdalen 1 förvärvade den 14 oktober fastigheten Stockholm Bäverdalen 1. Säljare var Stockholmshem, enligt ett pressmeddelande från Restate som varit ombud i processen.

Bostadsrättsföreningen Bäverdalen 1 i Rågsved består av 109 lägenheter och 22 radhus, totalt omfattar bostadsytan 9 653 kvadratmeter. Förvärvet ingår i en plan för ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter i Stockholm. Köpeskillingen var 309 miljoner kronor.

– Vi på Restate är glada att få vara en del av ombildningarna i Rågsved och bidra till ett mer blandat bostadsbestånd i området. Att ombilda sin hyresrätt till bostadsrätt är ett smart sätt att få in foten på bostadsmarknaden, speciellt i tider som dessa när bostadspriserna har legat på rekordnivåer, säger Nina Almqvist Feodoroff på Restate som bistått vid ombildningen.

Ombildningarna av allmännyttans hyresrätter är en del av målsättningen att få ett mer blandat bostadsbestånd i områden i Stockholm där hyresrätter idag dominerar.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!