2021-05-12 Razzia mot Oscar Properties – kursen störtdyker https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/12/norra-tornen-oscar-properties.jpg

Razzia mot Oscar Properties – kursen störtdyker

Foto: Wikimedia Commons.
Foto: Wikimedia Commons.
Fastighet

En polisrazzia har genomförts fastighetsbolaget. Det var Dagens Industri först att rapportera om.

Enligt näringslivstidningen genomförde polisen en husrannsakan i Oscar Properties lokaler under förra veckan.

”EBM kan bekräfta att en husrannsakan har genomförts i Oscar Properties lokaler under förra veckan. Brottsmisstankarna gäller insiderbrott. I övrigt har vi ingen ytterligare information att lämna med hänsyn till förundersökningssekretess”, skrev Ekobrottsmyndigheten till DI.

Det är därför oklart vad razzian gäller – men DI har tidigare rapporterat om att bolagets ordförande och finanschef köpt aktier kort innan affärsmannen Sven-Olof Johansson gick in i företaget. Det fick kursen att rusa mer än 30 procent.

De både förnekar att de kände till att Johansson skulle gå in i Oscar Properties.

Tisdagens nyheter fick kursen att dyka, och när Stockholmsbörsen stängde handlades en aktie för 0,3405 kronor – en nedgång på drygt 10 procent.

Sent under tisdagen släppte fastighetsbolaget ett pressmeddelande när de kommenterade händelsen.

”Med anledning av dagens medieuppgifter vill Oscar Properties göra följande klargörande. Bolaget har ingen kännedom om att någon med koppling till bolaget har blivit delgiven misstanke för brott. Bolaget samarbetar till fullo med EBM i detta ärende och i övrigt har bolaget inga kommentarer”, skrev de.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!