2021-04-21 Svensk Vindenergi rekryterar från SKR https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2017/08/Svensk-Vindenergi.jpg

Svensk Vindenergi rekryterar från SKR

Svensk Vindenergi
Bildkälla: Svensk Vindenergi
Vindkraft

Branschorganisationen för vindkraft förstärker. En ny kommunikationsansvarig tas in, som tillträder i augusti.

Anders Norrman, i dag kommunikationsstrateg på Sveriges Kommuner och Regioner, byter tjänst. Den 2 augusti kommer han att tillträda som kommunikationsansvarig för Svensk Vindenergi.

– Det ska bli jättekul och inspirerande att ta sig an det här uppdraget. Vindkraften är central i energi- och klimatomställningen. Utbyggd vindkraft behövs för att möta det ökade behovet av förnybar el inom inte minst industrin. Jag ser fram emot att bli en del av Svensk Vindenergis och medlemsföretagens arbete för att vindkraften ska nå sin fulla potential, säger han i ett pressmeddelande.

På SKR ansvarar Norrman för organisationens kommunikation i bland annat energi- och klimatfrågor. Han har lång erfarenhet av opinionsbildning, politisk påverkan och medlemskommunikation. Norrman har också en bakgrund som journalist.

På Svensk Vindenergi kommer Norrman att ha ett helhetsansvar för kommunikationen och arbeta både strategiskt och operativt med bland annat branschorganisationens kommunikation med medlemsföretagen.

– Jag är mycket glad att Anders ska börja hos oss på Svensk Vindenergi. Anders har en gedigen kommunikationserfarenhet och kommer med sin bakgrund från SKR tillföra nya värdefulla perspektiv för branschen. Tillsammans med kollegorna på Svensk Vindenergi ser jag mycket framemot att jobba tillsammans med Anders, säger Daniel Badman, vd för Svensk Vindenergi, i pressmeddelandet.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!