2021-03-17 Miljardsatsning på Loberget i Umeå försenas https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/07/vindkraft-genrebild-cc-flickr.jpg

Miljardsatsning på Loberget i Umeå försenas

Genrebild. Foto: Flickr (CC BY-ND 2.0)
Genrebild. Foto: Flickr (CC BY-ND 2.0)
Vindkraft

Det kommer att dröja fram till halvårskiftet innan Högaliden vindkraftpark i Umeå kommun kan tas i drift, rapporterar Västerbottens-kuriren.

Planen var att vindkraftsparken skulle ha stått klart årskiftet 20/21 och nu ser det ut att dröja ytterligare ett par månader innan samtliga 25 turbiner kan tas i drift.

Orsaken till förseningen är att några fel har upptäckts på några av bladen till vindkraftverken som byggts på Loberget. Bladen kommer därför skickas tillbaka till fabriken i Danmark för åtgärder.

Vindkraftsparken på Loberget, strax utanför Botsmark är en miljardsatsning som tidigare drabbats av förseningar på grund av dåligt väder.

Det är norska Fred. Olsen Renewables som anlägger den nya parken som beräknas producera nära 400 gigawattimmar per år när den är i drift, vilket motsvarar elanvädningen för cirka 16 000 eluppvärmda villor under ett år.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!