2020-11-05 De bygger mest vindkraft i Europa https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/11/vindkraft.jpg

De bygger mest vindkraft i Europa

vindkraft Europa
EU:s tillväxtstrategi Den gröna given, förutser en kraftig expansion av vindkraft under de kommande 30 åren. Foto: Unsplash
Vindkraft

OX2 har byggt flest landbaserade vindkraftverk i Europa de senaste sex åren.
Sedan 2015 har OX2 byggt totalt 377 vindkraftverk, med en total effekt på 1,6 GW.
Det visar statistik från branschorganisationen WindEurope.

– Vi är stolta över att vi bidragit med så mycket förnybar energi till Europas invånare. För att möta klimatkrisen behöver alla länder fortsätta att bygga ut vindkraften, säger Paul Stormoen,

Sedan 2015 har OX2 byggt 377 landbaserade vindkraftverk i Europa, som sammanlagt har en effekt på 1,6 GW. Det placerar vindkraftsbolaget på första plats när branschorganisationen Wind Europe listat de största landbaserade vindkraftsbolagen. På andra plats kommer Forestalia och på tredje plats SSE.

EU:s medlemsstater vill att unionens vindkraftkapacitet mer än fördubblas till 2030, från cirka 200 GW till 400 GW, enligt de nationella energi- och klimatplanerna. Det skulle fördubbla vindkraftens andel av EU:s elförbrukning från dagens 15 procent till 30 procent, enligt WindEuropes rapport ”Wind energy and economic recovery in Europe”.

Tyskland är det land som årligen producerar mest vindkraft. De följs av Spanien och Storbritannien. Sverige ligger på sjätte plats.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!