2019-08-19 OX2 och Infracapital tecknar avtal https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/08/ox2webb.jpg

OX2 och Infracapital tecknar avtal

Bild på Ajos vindpark, ett av OX2 projekt. Foto. OX2
Vindkraft

Kröpuln vindpark kommer att byggas i Nykarleby och Storbacken vindpark i Vörå av Infracapital och OX2.

Det blir sju vindkraftverk i respektive park och den totala produktionen beräknas till cirka 206 GWh/år.

– Vi är mycket nöjda med att tillkännage detta förvärv – vår första Greenfield investering i Finland och Infracapital Greenfield partners Fund I´s första landbaserade vindkraftsprojekt. Som en ledande investerare inom infrastruktur, är Infracapital glada över samarbetet med den nordiska utvecklaren OX2 kring ett projekt som kommer att leverera hållbart värde till våra IGP I investerare, och bidra på ett betydande sätt till förnybar energi i Finland, Michele Armanini, vd på Infracapital i ett pressmeddelande.

Överlämnas 2021

OX2 bygger vindparkerna på totalentreprenad och enligt plan kommer de att överlämnas driftsatta till Infracapital i slutet av 2021. Därefter kommer OX2 att förvalta dem tekniskt och kommersiellt.

–Vi har etablerat en god relation med Infracapital och ser fram emot fortsatt samarbete. I och med detta kontrakt, bygger vi nu sex vindparker utan statligt stöd i Finland, vilket visar att vindkraften kommer att spela huvudrollen i omställningen till en förnybar energisektor, säger Paul Stormoen, vd för OX2.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!