Industri Papper & Massa
2 min lästid

Skogsägaren satsar på vindkraft

8:e maj 2019, 07:00
Skogsägaren satsar på vindkraft
Genrebild. Foto: Creative commons / pixabay / pexels
Jessica Branschaktuellt Jessica Branschaktuellt
Like 0

SCA, som äger 2,6 miljoner hektar miljöcertifierad skog i norra Sverige, har tecknat samarbetsavtal om projektering av ny vindkraft med OX2, en av Nordens största vindkraftsprojektörer.

Målet är att inom en femårsperiod realisera cirka 1 000 megawatt (MW) ny vindkraft med en årlig produktionskapacitet på cirka 3,5 terawattimmar (TWh).

Initialt har SCA och OX2 identifierat en handfull lämpliga områden för vindkraft i Norrland. OX2 och SCA har påbörjat utvecklingen av fyra projekt och ytterligare områden kan bli aktuella.

Vill växa inom förnybar energi

– OX2 är har stor erfarenhet att driva projekt från utveckling till producerande vindparker, säger Milan Kolar, chef för vindenergi på SCA i ett pressmeddelande. I SCA:s ambition att växa inom förnybar energi är därför OX2 en bra partner.

– Det är en styrka att arbeta med en så kompetent, erfaren och lokalt förankrad partner som SCA. OX2 och SCA kompletterar varandra och har ett väldigt smidigt arbetssätt där vi kan fatta snabba beslut. Tillsammans har vi mycket goda förutsättningar, i samverkan med övriga intressenter, att nå vårt gemensamma mål och bidra till att driva omställningen mot ett 100% förnybart energisystem i Sverige, säger Hillevi Priscar ansvarig för projektutveckling på OX2.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0