2019-04-23 Vindkraftsteknologi i trä https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/04/vindkraft-webb.jpg

Vindkraftsteknologi i trä

Bild: Modvion
Bild: Modvion
Vindkraft

Billigare och enklare att transportera, det är utmaningarna som tillverkaren vill lösa med de nya modulära vindkrafttornen av träelement. 

Kraven för vindkraften ökar. Marknaden vill se allt högre torn men med det kommer även ofta tyngre pjäser vilka kan försvåra transporten.

Modvions lösning ligger i en patenterad teknologi där tornet byggs av modulära träelement. Limträkonstruktionen gör att vikten och produktionskostnaden kan hållas ner samtidigt som transporten revolutioneras genom att träelementen fungerar som mindre delar i en byggsats som monteras till cylindrar på plats, det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

5,4 miljoner kronor

I dagarna har Modvion säkrat en runda som ger ett kapital på 5,4 miljoner kronor. Otto Lundman, vd Modvion, berättar om kommande projekt och vad det friska kapitalet ska fokuseras på:

– Nyemissionen har gjort det möjligt för Modvion att förstärka vårt team. Något som kommer mycket lägligt i en tid då vi både inleder certifieringen av vår konstruktion samt tillsammans med Svenskt Vindkraftsteknisk Centrum sätter upp vår första energigenererande prototyp som är ett 40 meter högt vindkraftverk i 1:5 skala av marknadsmodellen.

”Det är en fröjd att kunna arbeta tillsammans”

Modvion är en del av Chalmers Ventures scaleprogram. Lotta Lehikoinen, affärscoach på Chalmers Ventures, kommenterar Modvions framsteg:

– Det är en fröjd att kunna arbeta tillsammans med bolagets kompetenta, måldrivna och växande team. Tack vare nyemissionen tar bolaget nya värdehöjande steg på vägen till att bli en välrenommerad leverantör av klimatneutrala och kostnadseffektiva lösningar för att bygga vindkraftstorn.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!