2019-02-26 Ny vindkraftpark vid Bröcklingberget https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/02/vindkraft-harje.jpg

Ny vindkraftpark vid Bröcklingberget

Bildkälla Härjeåns Nät AB
Bildkälla Härjeåns Nät AB
Vindkraft

Som ett led i att uppnå klimatmålen ansluts nu en ny vindkraftpark vid Bröcklingberget i Bräcke kommun skriver Härjeåns Nät. Parken byggs av Arise och ägare blir FB Lux Investments Funds.

Vindkraftparken vid Bröcklingberget omfattar 11 vindkraftverk och kommer att ha en sammanlagd effekt på 45 MW. För att möjliggöra anslutningen till elnätet genomförs anslutningen av Härjeåns Nät AB. Anslutningen verkställs genom en ny elledning på 2,5 mil för att hantera den ökade effekten i nätet samt en ny fördelningsstation.

– Anslutningen till Bröcklingberget är vår största anslutning till elnätet under 2019. För att möjliggöra dessa typer av anslutningar krävs stora insatser för att hantera den ökade effekten. Vi är glada över att kunna verkställa en sådan satsning som går i linje med våra nationella klimatmål samtidigt som vi kan öka leveranssäkerheten i elnätet för våra kunder, säger Tobias Pettersson projektledare Härjeåns Nät AB.

Arbetet med anslutningen är påbörjad och går enligt plan. Planerad drifttagning av vindkraftparken sker i slutet av 2019. Den 45 MW stora anläggningen beräknas att producera 155 GWh per år, vilket motsvarar hushållsel till ca 31 000 villahushåll.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!