2018-10-09 OX2 och Prime Capital slutför vindkraftsaffär https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/10/ox2-vindkraft-webb.jpg

OX2 och Prime Capital slutför vindkraftsaffär

Foto: OX2
Foto: OX2
Vindkraft

Tillsammans med Prime Capital har OX2 nu tecknat ett avtal avseende en driftsatt vindpark på drygt 23 megawatt i norra Finland. På uppdrag av sina institutionella kunder förvärvar Prime Capital vindparken och blir dess nya ägare. OX2 kommer att tekniskt uppgradera vindparken och även ansvara för den tekniska och kommersiella förvaltningen framöver.

Vindparken ligger mellan Posio och Kuusamo i norra Finland och består av sju Vestas V126-turbiner som producerar cirka 80 GWh per år. Den uppfördes 2016 inom ramen för det finska stödsystemet för vindkraft och ska utmärkas av goda vindresurser. Parken har en kapacitetsfaktor på nästan 40 procent.

Tekniska uppdateringar

– Vi är väldigt glada över att vara en del av den här affären. Vindparken har producerat väl under de senaste två åren och nu ser vi ytterligare möjligheter att förbättra dess prestanda genom tekniska uppdateringar, säger Paul Stormoen, vd på OX2 Wind i ett pressmeddelande.

– Vi är mycket nöjda att teckna vårt första avtal med Prime Capital och ser fram mot ett långsiktigt samarbete där vi kontinuerligt kan optimera produktionen med våra analysverktyg”, säger Lars Bryngelsson, vd på OX2 TCM.

För närvarande bygger OX2 mer än 800 megawatt och förvaltar totalt 1,170 megawatt vindkraft i Norden.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!