Vattenkraft
2 min lästid

AFRY får vattenkraftuppdrag i Paraguay

5:e april 2023, 09:17
AFRY får vattenkraftuppdrag i Paraguay
Bildkälla: AFRY.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Paraguay är en av världens ledande producenter av ren förnybar energi per capita, som till största delen produceras av vattenkraftverk.

Acaray vattenkraftverk i Alto Paraná. togs i drift 1969. Det kommande renoverings- och moderniseringsprojektet finansieras av Interamerikanska utvecklingsbanken (IDB) och är en del av ANDE:s utvecklingsplan plan för energiproduktion 2021-2040 som innebär att det befintliga vattenkraftkomplexet ska utvidgas genom utveckling av 19 små vattenkraft- och solcellsanläggningar och med hybrid- och batterilagringssystem.

AFRY kommer tillsammans med sin konsortiepartner Latinoconsult från Argentina att tillhandahålla fullständiga tjänster för rehabilitering och modernisering av Acaray vattenkraftverk i syfte att förlänga kraftverkets livslängd, förbättra dess tillgänglighet och öka elproduktionskapaciteten.

Projektet pågår i totalt fem år där AFRY i initialt kommer att se över tidigare studier och utforma tekniska lösningar som kommer att upphandlas och slutligen genomföras.

Presidenten invigde

Under den officiella ceremonin, som hölls i närvaro av Paraguays president Mario Abdo Benítez och ANDE:s myndigheter, inklusive dess ordförande, Félix Sosa uttryckte Patrick Furrer, landschef för AFRY Chile, sin stolthet över de möjligheter som öppnades genom undertecknandet av kontraktet.

  • Vi är stolta över att kunna leverera hållbara lösningar och ytterligare förbättra de energianläggningar som ingår i ANDE:s övergripande plan ”Generation Roadmap”. Detta är ett av de viktigaste moderniserings- och rehabiliteringsuppdragen inom vattenkraft i Latinamerika, och en del av arbetet som behövs göras för en hållbar energiomställning, säger Patrick Furrer.
#afry #paraguay
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0