2020-06-22 Nytt samarbete för grön industri https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/01/northvolt-skelleftea-bygge.jpg

Nytt samarbete för grön industri

northvolts-nya-fabrik-för-litiumjonbatterier
Northvolts nya litiumjonbatterifabrik
Senaste nytt Energi
Senaste nytt Industri

Northvolt, Skellefteå kommun, Luleå tekniska universitet och RISE Research Institutes of Sweden påbörjar ett nytt samarbete för att utveckla kompetensförsörjningen för industrin.

Det nya samarbetet ska säkerställa en lyckad kompetensförsörjning till Northvolts satsning på litiumjonbatterier, en av de största svenska industrietableringarna i modern tid.

Etableringen uppges göra Skellefteå och norra Sverige till ett centrum för gröna omställning i Europa samt kunna skapa tusentals nya jobb.

– Det byggs nu en helt ny basindustri i Sverige, och den satsningen måste mötas upp av en lika massiv och banbrytande utbildningsinsats, säger Peter Carlsson, vd på Northvolt i ett pressmeddelande.

De fyra parterna vill öka svensk attraktionskraft och skapa internationell konkurrenskraft.

– Kompetensutveckling och livslångt lärande är centralt för vår omställning till en hållbar industri. Den breda samverkan vi ser här stärker Sveriges innovationsförmåga och internationella konkurrenskraft, menar Pia Sandvik, vd för RISE.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!