Industri Karriär
1 min lästid

Mika Wiljanen utsedd till ny vd för Gasum

1:a december 2021, 08:18
Mika Wiljanen utsedd till ny vd för Gasum
Mika Wiljanen. Foto: Gasum.
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Mika Wiljanen har varit vd för energibolaget St1 Oy sedan 2010 och har under den tiden arbetat med att leda företaget mot förnybara energilösningar. Han har även haft andra ledningsfunktioner på St1, såsom verkställande direktör för St1 Norge AS och St1 Finance Oy bland annat. Utöver det har han lång erfarenhet av internationella ledande befattningar inom energisektorn, bland annat från Shell. Det framgår ev ett pressmeddelande från Gasum.

– Mikas långa internationella karriär och starka meritlista när det gäller att utveckla företag inom olika marknadsområden övertygade styrelsen om att han är rätt person för att driva Gasums strategi framåt. I framtiden har Gasum som mål att möta den växande efterfrågan på gas och biogas inom industri, sjöfart och transporter och att erbjuda våra kunder lösningar för att minska deras klimatpåverkan, säger Elina Engman, styrelseordförande för Gasum.

– Jag är glad över att få möjlighet att bygga upp Gasums nästa fas tillsammans med företagets engagerade och professionella personal. Behovet av energilösningar med låga utsläpp bara ökar och Gasum som bolag är väl positionerat för framtid”, säger Mika Wiljanen.

#gasum #mika wiljanen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0