2020-08-31 Energitopp avgår – styrelsen saknar fortsatt förtroende https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/08/mong90nwxfbfg4tmi9re2g.jpg

Energitopp avgår – styrelsen saknar fortsatt förtroende

Bildkälla Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö
Bildkälla Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö
Affär & Karriär
Gas

Styrelsen för Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö, ESEM, har förlorat förtroendet för affärsområdeschefen, Vesa Hiltula. Den 31 oktober får han lämna sin post.

Det är en enig styrelse som konstaterar att att de saknar förtroende för Vesa Hiltula. Såhär säger Lars-Göran Hammarberg, styrelseordförande i ESEM:

– Vesa Hiltula har gjort stora insatser och satt positiva avtryck under åren som återvinningschef. Men utifrån händelseutvecklingen i biogasprojektet har flera styrelseledamöter inte längre förtroende för honom i rollen som affärsområdeschef.

Vesa Hiltula har varit engagerad och drivande i att flytta fram Eskilstunas positioner inom miljöområdet säger Kjell Andersson, vd för ESEM.

– Vesa har varit en stor tillgång i ledningsarbetet. Men hur mycket han än lockas av utmaningarna för Energi och omställningen till ett hållbart samhälle, så är det omöjligt för honom att utföra sitt uppdrag om han inte har alla styrelseledamöters förtroende, säger Kjell Andersson.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!