2019-08-07 Bolagets första flygning med biobränsle https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/08/finnair-webb.jpg

Bolagets första flygning med biobränsle

Valentin Hintikka OH-LWD Finnair A350 @ HEL. Foto: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)
Flyg
Gas

Finnair meddelar att de nu genomför sina första flygningar med biobränsle. Detta ska delvis bero på tjänsten ”Push for Change” som lanserades tidigare i år. Första rutten som berörs är San Fransisco – Helsingfors.

I augusti flyger vissa av Finnairs flygplan som avgår från San Francisco Airport till Helsingfors med en biobränsleblandning på 12 procent. Detta ska minska de totala CO2-utsläppen för båda flygningarna med cirka 32 ton.

– Vårt Push for Change-initiativ är ett viktigt steg för Finnair för att kunna erbjuda våra kunder möjligheten att på ett bekvämt och enkelt sätt kompensera för eller minska utsläppen på sina resor. Vi har varit väldigt nöjda med lanseringen av tjänsten och är nu glada att gå vidare och göra våra två första flygningar med biobränsle som helt och hållet stöds av Push for Change. Vi hoppas naturligtvis att kunderna kommer att bli alltmer villiga och intresserade av att använda tjänsten i framtiden också, säger Robert Lönnblad, Skandinavienchef på Finnair i ett pressmeddelande.

Finnairs partners för biobränsle i San Francisco är SkyNRG, World Energy och Shell Aviation. Det biobränslet produceras från använd frityrolja i Kalifornien.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!