2019-07-01 Köper 90,5 procent av aktierna i Sävsjö Biogas https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/06/savsjo-biogas-webb.jpg

Köper 90,5 procent av aktierna i Sävsjö Biogas

Fotograf: Olle Nordell
Gas

Sedan september 2017 har Biond haft driftansvar för Sävsjö Biogas. Nu köper producenten 90,5 procent av aktierna i Sävsjö Biogas av Vrigstad Fjärrvärme AB. Målet är att fortsätta expandera verksamheten.

Som majoritetsägare med 90,5 procent av aktierna öppnas nya möjligheter.

– Vi fortsätter vårt nära samarbete med lantbrukare i regionen och skapar bättre förutsättningar för att kunna expandera verksamheten och producera mer biogas. Vi kommer att teckna avtal med fler leverantörer och även börja hantera annat slags organiskt material. Detta är viktiga steg för att bättre kunna bidra till ett förnybart samhälle och en cirkulär ekonomi, säger Stefan Wennerström, vd Biond i ett pressmeddelande.

”Gynnsam lösning för alla parter”

– Vi tror att den här lösningen blir gynnsam för alla parter och ser fram emot fortsatt samarbete, säger Johan Brogård, styrelseordförande Vrigstad Fjärrvärme.

Sävsjö Biogas är idag en samrötningsanläggning som producerar biogas och biogödsel, huvudsakligen av flytgödsel som hämtas ifrån lantbruk i Sävsjö med omnejd. Anläggningen består av två delar, en processanläggning för produktion av biogas till fordonsgaskvalité och en anläggning som komprimerar gasen för transport till tankställen. Produktionen omfattar i dagsläget cirka 15 GWh biogas/år.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!