2019-05-21 Gassatsning: stationerna ska mångdubblas https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/05/gasum-webb.jpg

Gassatsning: stationerna ska mångdubblas

Foto: Gasum
Foto: Gasum
Gas

Nyligen invigdes Gasums första tankstation med flytande natur- och biogas i Sverige. Antalet tankstationer ska nu mångdubblas i landet närmsta året, det skriver Gasum.

För Gasum, som invigde sin första station i Sverige under måndagen, väntar utbyggnaden av ett stort stationsnät av 50 planerade stationer i Norden. Det nya stationsnätet uppges vara en förutsättning för omställningen till renare bränslen för tung trafik oavsett land. Gasum har fyra stationer för tung trafik i Finland. 

– Klimatfrågan löser vi bäst tillsammans, det är bra att flera andra aktörer är med oss i den gröna omställningen från diesel till flytande gas för tung trafik. Samtidigt är klimatfrågan gränsöverskridande och därför bygger Gasum nu ett stationsnät som täcker hela Norden. I Finland har vi redan fyra på plats, säger Mikael Antonsson, Director Traffic Sweden, Gasum i ett pressmeddelande.

Den första av sitt slag

Tankstationen med flytande natur- och biogas som invigdes i Västerås är den första av sitt slag i Västmanland. Stationen är en av flera investeringar som identifierats som en hållbar miljösatsning och har därför kvalificerat sig för delfinansiering genom statliga Klimatklivet.

– Satsningen på en station här i Västerås kommer att bidra till ökad energitillgång och därmed gynna det lokala näringslivet. Samtidigt bidrar det till hållbara transporter i länet, säger Minoo Akhtarzand, Landshövding Västmanland.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!