Energi Fjärrvärme
2 min lästid

Tidaholms Energi väljer Skellefteå Kraft

5:e november 2014, 14:36
Tidaholms Energi väljer Skellefteå Kraft
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Tidaholms Energi AB startar elförsäljning och tecknar samarbetsavtal med Skellefteå Kraft.

Avtalet omfattar balansansvar för elleveranser samt handel med elcertifikat. Handelsverktyget Skepool och rådgivning ingår också i avtalet.

– Vi är mycket nöjda över att Tidaholms Energi väljer oss till samarbetspartner. En del av vår affärsidé är att göra det enkelt och effektivt för nya aktörer på marknaden att starta upp elförsäljning och vi ser nu fram emot ett mångårigt och givande samarbete med Tidaholms Energi, säger Frank Larsgård, handelschef för Krafthandel hos Skellefteå Kraft.

Tidaholms Energi ser beslutet att erbjuda elhandelsavtal som en naturlig del av utvecklingen som går mot en kontakt för slutkunden.

– Vi vill vara nära våra kunder och vara en komplett tjänsteleverantör när det handlar om el och energi. Skellefteå Kraft presenterade den bästa lösningen. Dessutom har de haft en ödmjuk men professionell inställning i dialogen med oss, en oerhört viktigt del i ett sådant samarbete mellan en liten och en stor aktör, säger Mattias Andersson, vd Tidaholms Energi.

Skellefteå Kraft har under många år byggt upp kunskap och system för att våra samarbetspartners så enkelt som möjligt ska kunna göra alla elaffärer på ett ställe. Skepool är en handelsplattform där våra partners själva kan plocka och administrera el och certifikat till marknadspriser. Skepool erbjuder handel i mycket små volymer, upplöst på månader 10 år fram i tid och i alla svenska elområden och i svensk valuta. Allt för att minimera risker och förenkla hanteringen av elaffären.

#skellefteå kraft #tidaholms energi
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0