2020-05-18 Jönköping Energi bygger ny fjärrvärmeledning https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/05/jonkoping-energi-fjarrvarme.jpg

Jönköping Energi bygger ny fjärrvärmeledning

Den nya fjärrvärmeledningen kommer att bli totalt 12 kilometer lång. Foto: Jönköping Energi
Den nya fjärrvärmeledningen kommer att bli totalt 12 kilometer lång. Foto: Jönköping Energi
Fjärrvärme

Jönköping Energi ska bygga en ny fjärrvärmeledning från kraftvärmeverket på Torsvik till Jönköpings centrala delar.

I takt med att Jönköping expanderar ökar även efterfrågan på hållbar värme och varmvatten från Jönköping Energi. För att kunna säkra leveransen pågår nu ett projekt med att gräva ner en ny ledning.

– Det är ett efterlängtat projekt som innebär att vi säkrar leveransen av fjärrvärme till vår stad som växer. Dessutom kommer vi kunna minska behovet av äldre anläggningar och bli mer klimatsmarta genom att öka nyttan av verksamheten på Torsvik. Genom den nya ledningen kan vi även öka tryggheten för våra kunder, säger Svante Berglund som är projektledare på Jönköping Energi i ett pressmeddelande.

Delas in i etapper

Grävprojektet kommer att pågå i olika etapper på sin väg mot Jönköping. Bland annat kommer den att gå via Råslätt, Gamla Ljungarum, Jordbrorondellen och Torpa för att sedan nå slutdestinationen i norra delen av Friaredalen.

– Vi är medvetna om att grävningen kommer att påverka allmänheten i Jönköping och vi kommer att göra allt vi kan för att den påverkan ska bli så liten som möjligt. Vi kommer att informera om hur utbyggnaden kan påverka på vår webbplats, i sociala medier och genom skyltar under projektets gång, säger Svante.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!