2020-02-17 Energibolag i konkurs efter tvist https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/02/flickr-pellets-cc-.jpg

Energibolag i konkurs efter tvist

Foto: Marco Verch, Flickr / 2.0 Generic CC BY 2.0
Fjärrvärme

Halta hönan AB (tidigare Gimmersta energi) producerar fjärrvärme av flis och pellets från egen skog i Sörmland. Nu har bolaget försatts i konkurs.

Bakgrunden till att Halta hönan försatts i konkurs är enligt Robert Liljekvist en flera år gammal tvist. Den ska ha uppkommit i samband med att en panna i Valla byggdes. Det arbetet blev aldrig slutfört, eftersom företaget som byggde pannan gick i konkurs innan arbetet var klart.

Före konkursutbrottet såldes tillgångar av till ett annat bolag, det rapporterar Katrineholms-Kuriren. Företaget bildades 2011 och hade hand om fjärrvärmeförsörjningen i bland annat Bie, Björkvik, Forssjö, Julita, Sköldinge, Strångsjö och Valla. 

– Jag har precis fått det här på mitt bord så jag har tagit en inledande kontakt med ställföreträdaren och fått information om att det har skett en överlåtelse av diverse tillgångar till ett specifikt bolag före konkursbeslutet. Man har helt enkelt sålt av tillgångar, säger konkursförvaltaren Hanna Ericson, på advokatfirman Delphi till tidningen.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!