2021-01-27 Nu färdigställs Sveriges första hotell som går på plus https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/01/b56de823720800d9_org.jpg

Nu färdigställs Sveriges första hotell som går på plus

Nationalarenan 3. Foto: Lasse Olsson.
Nationalarenan 3. Foto: Lasse Olsson.
Energieffektivisering
Fastighet

I Arenastaden, strax norr om Stockholm färdigställs just nu Skandinaviens första plushushotell, Nationalarenan 3. Det framgår av ett pressmeddelande.

Byggnaden producerar lika mycket energi som den gör av med, och har nu blivit certifierad enligt ”Feby Guld Plushus”. Bakom certifieringen står Feby, en organisation vars syfte är att öka och utveckla det energieffektiva byggandet.

Den södervända fasaden och taket kläs av solceller, som under ett år genererar el som räcker för en elbil att köra mer än 40 varv runt jorden. Det gör hotellet till världens mest solcellstäta och att byggnaden uppnår nollenergi.

Maria Jansson, projektchef på Fabege och byggherre för Nationalarenan:

– Det händer mycket i branschen gällande hållbart byggande och klimatpåverkan från byggprocessen idag. Hållbarhet ska prägla oss i allt vi gör och vi arbetar ständigt för att flytta fram positionerna och vara i täten. Vi strävar hela tiden efter att möta kundernas behov av komfort, välbefinnande och låga driftkostnader utan att öka utsläppen, säger Maria.

Den elva våningar höga byggnaden består av tre delar; ett hotell med 336 rum, 88 long-staylägenheter och en kontorsdel där Nordic Choice Hotels kommer att förlägga sitt svenska huvudkontor våren 2021. Hotellet kommer även att rymma restaurang- och konferensytor och lobby.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!