EldistributionABB satsar på unik solcellsteknik
20.11.2019 09:22 3 min lästid

ABB satsar på unik solcellsteknik

20.11.2019 09:22 3 min lästid

Dennis Helfridsson, chef för ABB:s affärsområde Robotics & Discrete Automation i Sverige och tillträdande vd för ABB Sverige och Giovanni Fili, CEO på Exeger. Bildkälla: ABB

För att påskynda världens omvandling.

Jessica Branschaktuellt
0

Tillsammans ska ABB och Exeger skala upp produktionen av unik patenterad solcellsteknik.

Nyligen meddelade ABB ett nytt samarbete med svenska Exeger Operations AB. Samarbetet kommer att möjliggöra för Exeger att stärka produktionskvaliteten på det fotovoltaiska materialet på Stockholmsfabriken och utveckla automatiseringslösningar för bolagets nya helautomatiserade fabrik som börjar byggas i en nära framtid. 

Repeterbar punkt-till-punkt-noggrannhet

Exegers material består av en patenterad fotovoltaisk teknik som möjliggör ljusladdning både utomhus i direkt solljus och inomhus i begränsat eller artificiellt ljus. Genom integrering i konsumentelektronik och smarta produkter för hemmet ska användarupplevelsen förbättras avsevärt med en betydande förlängning av batteridrifttiden.

ABB kommer leverera sin robot- och automatiseringsteknik för att öka automatiseringsnivån i Exegers befintliga fabrik i Stockholm. Robotar som IRB 1200 och IRB 910INV SCARA ska vara utformade att tillgodose Exegers behov av snabb och repeterbar punkt-till-punkt-noggrannhet vid tillverkning av det ljusladdande materialet på olika och komplexa ytor.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!