Energi Eldistribution
2 min lästid

ABB i partnerskap med State Grid China

15:e april 2020, 14:50
ABB i partnerskap med State Grid China
Bildkälla: ABB
Jessica Branschaktuellt Jessica Branschaktuellt
Like 0

ABB Power Grids ska leverera HVDC-omriktartransformatorer och högspänningsutrustning för tre 800 kilovolt (kV) överföringslänkar för ultrahögspänd likström (UHVDC), ägda av State Grid Corporation of China (SGCC), i Kina.

Länkarna kommer hjälpa till att integrera vatten-, vind- och solkraftsgenerering, samtidigt som CO2-utsläppen minskas. Inga finansiella detaljer angavs.

– Vi är glada över att se en återhämtning i efterfrågan på tillförlitlig och ren energi, allt eftersom den kinesiska ekonomin gradvis återvänder till sitt normaltillstånd efter utbrottet av COVID-19. Ultrahögspänd likströmsöverföring, som möjliggörs av banbrytande teknologier från ABB, är ett kritiskt element för Kinas vision av starkare och grönare elnät. Vi har fullt förtroende för styrkan i Kinas ekonomi, säger Claudio Facchin, global chef för ABB Power Grids i ett pressmeddelande.

Världens mest kraftfulla överföringslänkar

Den 1 700 kilometer långa Yazhong-Nanchang-länken är en del av Kinas West-East Electricity Transmission-initiativ. Den hjälper den vattenresursrika Sichuan-provinsen i sydvästra Kina att överföra grön energi till lastningscentret i Jiangxi-provinsen i östra Kina. När det är färdigställt beräknas projektet minska kolkonsumtionen med ungefär 16 miljoner ton och CO2-utsläppen med 40 miljoner ton, årligen.

Den 1 100 kilometer långa Shaanbei-Wuhan-länken markerar ett viktigt steg för SGCC i utvecklingen av globala standarder för UHVDC-system. Dessutom är det 1 500 kilometer långa Qinghai-Henan-projektet en UHV-kanal som är särskilt utformad för överföringen av ren energi, inklusive sol- och vindkraft.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0