2019-08-12 Northvolt behöver anställa tusentals https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/06/Northvolt_Labs_2.jpg

Northvolt behöver anställa tusentals

Bild: Northvolt
Bild: Northvolt
Eldistribution
Energieffektivisering

Batteritillverkaren Northvolt behöver anställa drygt 2 500 personer i Skellefteå fram till 2023. Nu pågår en massiv rekryteringsprocess med bland annat en informationsturné på olika arbetsförmedlingskontor runtom i landet, det skriver Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande.

Till Northvolts fabrik i Skellefteå där man ska tillverka bilbatterier behövs ett stort antal kompetenser. Arbetskraften som finns i Västerbotten kommer inte att räcka för att täcka företagets behov. Länet har i dag en arbetslöshet på 5,2 procent.

– Vi kommer att behöva locka individer till Skellefteå. Med den här storleken på etablering blir påverkan på samhället i stort. Det blir ett samhällsbyggnadsprojekt. Frågor gällande till exempel boende och integration blir centrala och något som vi samverkar med kommunen om, säger Katarina Borstedt, Growth Manager på Northvolt.

Behövs personal för industrijobb

I huvudsak handlar det om kvalificerade industrijobb som batterifabriken behöver. De flesta kommer att arbeta på produktionsgolvet i roller som operatörer och materielhanterare, men det behövs också underhållspersonal, processingenjörer och administrativ personal.

Behov kommer även att finnas för att funktioner som inte kräver så mycket utbildning. Allt från att hantera materielpåfyllnad på produktionsgolvet till att arbeta i personalmatsalen och med lokalvård

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!