2019-05-21 Ny ordförande för Eurelectric https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/07/magnus-hall-vd-vattenfall.jpg

Ny ordförande för Eurelectric

Magnus Hall, vd Vattenfall. Foto: Vattenfall
Magnus Hall, vd Vattenfall. Foto: Vattenfall
Eldistribution
Energieffektivisering

Den europeiska branschorganisationen för elföretag Eurelectric företräder över 3 500 företag i mer än 30 länder i Europa inom elproduktion, eldistribution och elhandel. Organisationen har nu utsett en ny vd – Vattenfalls vd Magnus Hall.

– Elektrifiering är nyckeln till att ställa om Europa mot en fossilfri framtid. Min ambition som ordförande för Eurelectric är att fortsätta samarbetet med beslutsfattare och näringsliv för att öka takten i omställningen mot elektrifiering inom transport-, värme och industrisektorn, säger Magnus Hall i ett pressmeddelande.

Koldioxidneutral industri senast år 2050

Eurelectric har som mål att den europeiska elindustrin ska vara koldioxidneutral senast år 2050.

– Med hjälp av fossilfri el kan vi ställa om både energibranschen och andra sektorer. Det kräver fortsatt satsning på förnybar elproduktion och effektiv eldistribution. Vi behöver även hjälpa invånare i Europa att ställa om mot ett fossilfritt liv, säger Magnus Hall.

– Förutsättningarna skiljer sig åt i olika länder i Europa och vi måste därför även få politiker inom EU att besluta om ramar och rättvisa åtgärder som skapar en bred social acceptans för energiomställningen.

Rollen som ordförande för Eurelectric sträcker sig över två år. Under den senaste tvåårsperioden har Magnus Hall varit en av två vice ordförande. Patrick O’Doherty, vd för det irländska energiföretaget ESB, och Leonhard Birnbaum, styrelseledamot i det tyska energiföretaget Eon, valdes till nya vice ordförande vid Eurelectrics årsmöte i Florens.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!