Eldistribution
2 min lästid

Ellevio gör en rejäl satsning på elnätet

18:e maj 2017, 09:33
Ellevio gör en rejäl satsning på elnätet
Just nu har Ellevio 16 projekt igång på olika håll i Gävleborg.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Ellevio gör nu en rejäl satsning på elnätet i Ljusdal. I fem stora projekt investerar Ellevio cirka 40 miljoner kronor för att säkra elnätet mot avbrott. Totalt handlar det om förbättringar för cirka 1 400 hushåll.

Investeringarna är en del av Ellevios satsning för att modernisera elnätet i olika delar av Sverige. Mycket av elnätet är byggt på 1960- och 70-talet och är nu redo att bytas ut. I Ljusdals kommun handlar det om fem projekt som just nu är igång. Tre är inne i slutfasen och två startar under våren. Totalt handlar det om cirka 100 kilometer kablar som ska grävas ner i marken.

– I dag ställer kunderna på landsbygden, med rätta, lika höga krav på en säker leverans av el som de som bor i städerna. För oss på Ellevio är det viktigt att alla ska ha rätt till en trygg leverans av el dygnet runt, året om oavsett var du bor, säger Anders Öberg, elnätsansvarig på Ellevio.

– En stor del av elnätet i det här området går genom skog, via luftledningar som är utsatta för väder och vind. Nu gräver vi ner kablarna i marken och bygger bort de problemen, säger områdesansvarig Johan Jonsson.

Ellevios satsning i siffror

  • Fem projekt pågår just nu
  • Edeforsen, Yg-Kallmyr, Svedja-Färila, Sortvattnet och Skån
  • Totalt handlar det om investeringar på cirka 40 miljoner
  • 100 kilometer kablar grävs ner i marken
  • 50 nya nätstationer sätts upp

Satsar i Gävleborg
16 projekt är nu igång kring området Gävleborg och Ellevio planerar att sats totalt 900 miljoenr kronor över perioden 2016-2019.

#ellevio #ljusdal
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0