2021-05-05 Borlänge Energi överklagar – kräver telebolag på miljoner https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/03/borlängeenergilarslarsson.jpg

Borlänge Energi överklagar – kräver telebolag på miljoner

Lars Larsson. Fotograf: Lasse Fredriksson / Borlänge Energi
Fotograf: Lasse Fredriksson / Borlänge Energi
Energi

Enligt det kommunala bolaget har de inte fått ersättning för utfört arbete.

Tidigt i april föll domen: Telebolaget Skanova vann tvisten mot Borlänge Energi, och blir inte skyldiga att betala dem 1,6 miljoner kronor.

Bakgrunden till tvisten är ett fibernät som anlades i Borlänge. Bygget involverade flera parter, och en gick senare i konkurs. Äganderätten övergick då till Skanova.

Borlänge Energi anser därmed att de inte har fått betalt för utfört arbete. Motparten menar att de köpt ett färdigbyggt nät och därför inte är betalningsskyldiga.

Det kommunala bolaget förlorade tvisten i tingsrätt – men kommer nu att överklaga domen. Det var Dalarnas Tidningar först med att rapportera om.

Solna tingsrätt dömde till Skanovas fördel, och Borlänge Energi måste därmed betala deras rättegångskostnader på nästan en miljon kronor.

– Mycket grovt kan vi säga att vår åsikt är att tingsrätten i sin dom inte har tagit hänsyn till våra argument på det sätt som kan förväntas, kommenterar Anders Goop, vice vd på Borlänge Energi, till Dalarnas Tidningar.

Målet har ännu inte beviljats prövningstillstånd i Svea Hovrätt.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!