2021-04-14 Nu byggs Sveriges största solcellsfasad https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/04/facade-01-1-scaled-1.jpg

Nu byggs Sveriges största solcellsfasad

Bilden har ingenting med nyheten att göra. Pressbild/Soltech
Bilden har ingenting med nyheten att göra. Pressbild/Soltech
Energi
Fastighet

Över 3 500 kvadratmeter fasad ska täckas av solceller på en industrifastighet i Jönköping. Det är fastighetsägaren Lustgården Ädelmetallen som har beställt solcellsfasaden, av sex dotterbolag i Soltech Energy-koncernen.

Enligt solenergikoncernen blir det Sveriges största solcellsfasad.

– Vi är väldigt stolta över att tillsammans med fem av våra systerbolag i koncernen gemensamt kunna ta oss an ett projekt av den här kalibern. Att bygga det som blir Sveriges största solcellsfasad är en fjäder i hatten för Soltech-koncernen. Men det är även ett ärofyllt uppdrag som bidrar till att både fastighetsägaren och hyresgästen får en framtidsbyggnad där fasaden producerar stora mängder grön energi till verksamheten, säger Rickard Lantz, Försäljningschef på Swede Energy.

Cirka 5 000 fasadsolceller sätts upp på fastigheten, nu klädd i turkos plåt. Panelerna kompletteras med ”dummie-glas” i samma kulör vilket kommer att göra fastigheten till en magnifik glaskub. Solenergianläggningen har byggstart under sommaren och beräknas vara färdigställd i slutet av året.

– Fasadsystem är övertygade om att solfasadernas tid är här och att de kommer få en allt större roll i samhällets gröna omställning framöver. Vi märker att intresset för att byta ut traditionellt byggnadsmaterial mot energiproducerande material nu börjar blomma ut på allvar och allt fler fastighetsägare inser att det här är rätt väg att gå. Både för klimatet men
även för den egna plånboken, säger Tommie Standerth, vd på Fasadsystem.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!