2021-02-24 E.ON senaste tillskottet i skånsk effektkommission https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/02/strommast-5581755_1920-2-1.jpg

E.ON senaste tillskottet i skånsk effektkommission

Bild: Pixabay
Bild: Pixabay
Energi

E.ON har gått med i den effektkommission som bildats för att säkra upp elkapaciteten i Skåne. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sveriges elanvändning väntas öka dramatiskt under kommande år, vilket ställer höga krav på elnäten. Enligt E.ON kommer det att krävas rekordstora investeringar i elnäten och att olika samhällsaktörer samverkar för att kunna lösa elektrifieringsutmaningen.

Av den anledningen har E.ON gått med i den nybildade effektkommissionen som ska samla aktörer för att skapa förutsättningar för elektrifieringen som krävs för klimatet och hållbar tillväxt och eltillförsel i Skåne.

”Att säkra kapaciteten för en tillförlitlig elförsörjning är helt avgörande för Skånes konkurrenskraft, säger Martin Höhler,” vd E.ON Energidistribution, i pressmeddelandet.

Effektkommissionen är startad på initiativ av Region Skåne. Medlemmar i kommissionen är Malmö, Helsingborg, Lund, Kristianstad och ystad, Skånes kommuner, Skånes landshövding samt E.ON, Öresundskraft, Kraftringen, Ystad Energi, C4 Energi, Uniper och Sydsvenska Industri- och Handelskammaren.

”Vi är väldigt positiva till Region Skånes initiativ kring en effektkommission, det är precis den typen av brett och samverkansorienterat forum som kommer att krävas för att vi ska kunna genomföra en storskalig elektrifiering av samhället. Ingen aktör kan på egen hand lösa utmaningen,” säger Marc Hoffmann, vd E.ON Sverige.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!