2021-01-27 Han donerar 800 miljoner till koldioxid-insamlare https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/01/11201668984_8a6ee069ee_o.jpg

Han donerar 800 miljoner till koldioxid-insamlare

Foto: Martin Fisch / Flickr Creative Commons
Foto: Martin Fisch / Flickr Creative Commons
Energi

Teslagrundaren Elon Musk planerar att ge bort 100 miljoner dollar, motsvarande 800 miljoner kronor, till den bästa tekniska lösningen för koldioxidinfångning. Det skriver Musk i ett twitterinlägg.

Elon Musk har meddelat att han återkommer med detaljer om priset. Enligt tidningen Engadget blir det teslagrundarens, och numera världens rikaste persons, största filantropiska ansträngning.

I en tidigare tweet i början av januari frågade han sina följare om ett sätt att donera pengar på som ”verkligen gör skillnad”, något som han menar är ”svårare än det verkar”.

För att lösa problemet med global uppvärmning har FN:s klimatorganisation IPCC länge sett infångning och lagring av koldioxid som en nödvändighet.

Infångning av koldioxid innebär att man omvandlar gasen från exempelvis kraftverk och industrier till en hoptryckt vätskeform. Gasen kan exempelvis lagras långt under havsbotten vilket minskar halten koldioxid i atmosfären.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!