2021-01-13 Powercell tar hemlig order på bränslecellssystem https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/10/transpor-h2haul-eu-projekt.jpg

Powercell tar hemlig order på bränslecellssystem

Bild: PowerCell
Energi

Bränslecellsbolaget PowerCell har fått en order på ett MS-100 bränslecellssystem från en ej namngiven europeisk tillverkare av anläggnings- och entreprenadmaskiner. Systemet beräknas levereras vid halvårsskiftet i år.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Kunden skall använda systemet för att testa hur en hjullastare kan elektrifieras med hjälp av bränsleceller och vätgas. PowerCell Sweden AB lanserade i april förra året nya strategiska prioriteringar som bl a innebär ett ökat fokus på s k off-road-fordon såsom anläggningsmaskiner.

”Anläggningsmaskiner av olika slag körs nästan uteslutande på diesel och står för stora utsläpp av koldioxid och skadliga ämnen såsom partiklar och kväveoxider. En elektrifiering med hjälp av bränsleceller och vätgas är ett mycket attraktivt alternativ för dessa fordon eftersom de ger samma körbarhet och gångtid som konventionella drivlinor utan andra utsläpp än vatten”, säger Andreas Bodén, försäljningschef på PowerCell Sweden AB.
 

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!