Energi
2 min lästid

Energiseminarier i Almedalen får dåligt jämställdhetsbetyg

28:e juni 2019, 15:00
Energiseminarier i Almedalen får dåligt jämställdhetsbetyg
Från vänster, bakre raden: Lina Håkansdotter Palm, Helena Olssén, Charlotte Bergqvist, Anna Elmfeldt, Anna Nordling.
Jessica Branschaktuellt Jessica Branschaktuellt
Like 0

När Kraftkvinnorna granskar Almedalens energiseminarier visar det sig att inte ens hälften uppnår en jämställdhet på 40-60 procent.

Av de 129 seminarier som omfattats av årets granskning är 46 stycken jämställda.

– Tyvärr går utvecklingen åt fel håll. Under förra årets granskning var 46 procent jämställda och i år är det endast 36 procent. Vi hade ju gärna sett att åtminstone hälften av de energirelaterade seminarierna i Almedalen hade fått vår jämställdhetsmärkning. Vi vill uppmana arrangörer som inte har fått vår jämställdhetsmärkning att konsultera Kraftkvinnorna så hjälper vi till att göra energiscenen under Almedalen mer jämställd, säger Anna Elmfeldt, styrelseordförande i Kraftkvinnorna i ett pressmeddelande.

“Ett viktigt syfte med granskningen”

Kraftkvinnornas granskning omfattar alla seminarier inom området energi. De arrangemang som har tre eller färre deltagare har undantagits och ingår således inte i resultatet.

– Vi i Kraftkvinnorna arbetar för att lyfta fram kvinnliga förebilder i energisektorn, och ett viktigt syfte med granskningen har varit att utmana föreställningen om att det är svårt att hitta kvinnliga branschföreträdare. Vi hoppas att vi förmått några arrangörer att tänka till en extra gång kring sina medverkande, säger Anna-Carin Windahl, vice styrelseordförande.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0