2019-05-22 SaltX drar ner kostnaderna https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/08/solceller-eon-forvarvar.jpg

SaltX drar ner kostnaderna

Genrebild. Foto: Creative Commons
Genrebild. OBS bilden har inget att göra med nyheten i fråga. Foto: Creative Commons
Energi

– Sänkta kostnader stärker bolagets finansiella uthållighet. Energilagringsbolaget SaltX Technology genomför en neddragning av kostnaderna för att stärka bolagets finansiella uthållighet och ytterligare fokusera på marknaden för storskalig energilagring.

Bolaget vill skapa förutsättningar för ytterligare fokusering och koncentration på de möjligheter som erbjuds inom SaltX lösning för storskalig energilagring – EnerStore.

Kommer beröra sju tjänster

Det bedöms ta ytterligare en tid innan positivt kassaflöde kan påräknas och därmed genomförs kostnadsneddragningar för att förstärka den finansiella uthålligheten. Detta berör cirka sju tjänster i företaget. En lägre kostnadsnivå beräknas därmed uppnås under andra halvåret 2019.

– Det gensvar vi fick från potentiella kunder och partners vid förra månadens invigning i Berlin var stort. Det stärker oss i bedömningen av den kommersiella potential vår lösning har och samtidigt blir vi uppmuntrade när det gäller hur vi kan medverka till väsentliga framsteg i att minska klimatförändringen. Det är viktigt att vi skapar uthållighet och fokus för att ta tillvara på dessa möjligheter. Att göra personalneddragningen i ett redan litet bolag är tråkigt och utmanande, men jag är övertygad om att vårt starka och fokuserade team kan vinnaframgångar i marknaden för energilagring,säger Carl-Johan Linér, vd för SaltX Technology.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!