2019-05-17 ABB får en ny Sverigechef https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/05/8f306b4be8b31cf0_800x800ar.jpg

ABB får en ny Sverigechef

Dennis Helfridsson. Foto: ABB.
Dennis Helfridsson. Foto: ABB.
Energi
Industri

Dennis Helfridsson kommer att bli ny landsansvarig för ABB Sverige. ABB:s nuvarande Sverigechef Johan Söderström har blivit befordrad till den nya tjänsten som Europa- och Sverigechef för Power Grids i det nya joint venture mellan Hitachi och ABB efter avyttringen av Power Grids, som väntas slutföras under första halvåret 2020.

Utnämningen gäller från 1 januari 2020, fram till dess fortsätter Johan Söderström i sin nuvarande roll som landschef för ABB Sverige, skriver ABB i ett pressmeddelande.

Dennis Helfridsson, chef för Robotics & Discrete Automation, ABB Sverige, har utsetts till ny chef för ABB. Han har arbetat på ABB sedan 1994 och kommer att ta sig an landsuppgifterna samtidigt som han fortsätter i sin nuvarande roll.

– Vi vill tacka Johan Söderström för hans enastående bidrag till ABB och vi önskar honom lycka till i den nya rollen. Vi kommer att säkerställa ett smidigt överlämnande av arbetsuppgifterna och ser fram emot att arbeta tillsammans med våra kunder ännu mer samtidigt som vi ökar flexibiliteten och effektiviteten genom vår nya organisation. Vi vill också ta tillfället i akt och önska Dennis Helfridsson lycka till i hans nya roll, säger Frank Duggan, regionansvarig för ABB Europa, i ett pressmeddelande.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!