2019-03-12 SEKAB lanserar hållbar baskemikalie https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/03/sekab.jpg

SEKAB lanserar hållbar baskemikalie

Bild: SEKAB
Bild: SEKAB
Energi

Kemi- och biodrivmedelsföretaget SEKAB lanserar enligt bolaget själva baskemikalien bioacetaldehyd, som används i allt från livsmedel och blöjor till målarfärg och plaster. Därmed ska SEKAB vara det enda företag i Europa som kan producera förnybar acetaldehyd åt kemiindustrin.

– Intresset för hållbara kemikalier ökar snabbt i kemiindustrin. Redan i dag producerar och säljer Sekab flera biobaserade produkter, och vårt mål är att enbart sälja förnybara kemikalieprodukter, säger Mikael Jonsson, säljansvarig på SEKAB, i ett pressmeddelande.

SEKAB:s produktion av bioacetaldehyd har hållbarhetscertifierats enligt certifieringsorganet ISCC – International Sustainability & Carbon Certification. Det är en garanti för att denna vanliga baskemikalie produceras från förnybar bioetanol, med förnybar energi i en cirkulär process.

– Kemikalier finns i allt som omger oss – i kläderna vi har på oss, i maten vi äter och i husen vi bor i. Därför är det nödvändigt att produktionen av kemikalier sker från förnybar råvara och med så liten påverkan på klimatet som möjligt, säger Mikael Jonsson.

 

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!