2019-01-29 Svenska innovationsbolag på plats i New York https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/01/foretagen-i-nyrev-webb.jpg

Svenska innovationsbolag på plats i New York

Foto: Energimyndigheten
Foto: Energimyndigheten
Energi

Fem bolag antogs för att delta i Energimyndighetens Cleantech Hub New York. De är nu på plats och har fått utbildning i hur etablering på amerikanska marknaden går till och möjlighet att nätverka med svenska miljardärer i New York.

Under oktober 2018 lanserade Energimyndigheten sin senaste Cleantech Hub i NY tillsammans med Svensk-Amerikanska handelskammaren i New York (SACCNY). I samband med detta sökte Energimyndigheten företag med energilösningar till Cleantech-Hubben. Fem företag valdes ut att ingå i satsningen och nu i veckan genomfördes kickoffen.

Introduktion på amerikanska marknaden

Till sin hjälp har företagen stödfinansiering på 100 000 kronor och en affärsutvecklare på plats på kontoret Gateway som kommer att hjälpa företagen med marknadsintroduktionen. SACCNY stöttar med sitt affärsnätverk. De anordnade en kickoff där bolagen fick möjlighet att presentera sitt företag och sin lösning för ett 50-tal företag och investerare.

Specialevent på svenska konsulatet

För att ytterligare stötta introduktionen av de svenska bolagen så bjöd Energimyndigheten, tillsammans med generalkonsuln Annika Rembe, in till en högnivåträff på svenska konsulatet i New York. Bland de inbjudna gästerna fanns flera svenska miljardärer.

Syftet var att få upp intresset för energiinvesteringar, Impact Investments, och visa hur svenska energiinnovationer bidrar till att nå 2-gradersmålet. Totalt deltog 40 personer.

Vidare till San Francisco

Efter introduktionen av de fem bolagen på Cleantech Hub New York åker de vidare till San Francisco för att delta på världens största investerarforum för investeringar i klimatsmart teknik. Där ansluter ytterligare fem svenska bolag.

– Vi har ordnat så att alla bolagen kommer att få hjälp med individuella investerarmöten. Hela vår delegation har dessutom ett eget möte med Bill Gates Breakthrough Energy Ventures, som förvaltar 2 miljarder dollar för investeringar i koldioxidsnål teknik. En av delägarna är Mark Zuckenberg, grundare till Facebook, säger Andreas Stubelius, internationell affärsutvecklare på Energimyndigheten i ett pressmeddelande.

Business Sweden och Cleanteh Hub i San Francisco har ordnat ytterligare möten med potentiella kunder eller partners. USA resan avslutas med ett specialevent som ordnas av Energimyndigheten och Honorärkonsuln i San Fransisco.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!